Cazare Cabana Belis
Observatorul astronomic Mărișel

Obiective turistice in Marisel – Belis

Pesiunea din Apuseni vă invita la vacanța, concediu sau turism de weekend pentru a explora o mulțime de obiective turistice in Marisel si Belis. Pe lângă peisajele minunate ale Munților Apuseni vei putea să descoperi misterele ascunse în lacul Beliș, viața și istoria localnicilor. Pentru cei interesati de viata spirituala, biserici vechi și mănăstirea Râșcă Transilvană.

Obiective turistice in Marisel

Cazându-te la Pensiunea Apuseni vei putea să vizitezi cele mai obiective turistice in Marisel, fiind o zona apropiata:

 • Pârtia de ski din Mărișel – testează-ți abilitatiile pe una dintre pârtiile din Mărișel aflat la 13 km de pensiunea Beliș
 • Muzeul satului din Mărișel – descoperă obiectele anilor 1900 din Munților Apuseni respectiv zona Mărișel – Beliș. Platoul pe care este răsfirat satul Mărișel este cel mai înalt platou din Munții Apuseni locuit, cu un climat dur pe care localnicii au învățat de generații întregi să-l domolească cu o “țuică de prună”
 • Observatorul astronomic Mărișel – fii la înălțime și de ce nu și printre stele!
 • Hidrocentrala din Mărișel – este alimentată din Lacul Beliș prin intermediul unor canale subterane care duc la turbinele din Mărișel. Accesul în centrală este dificil și trebuie să treci prinț-un tunel de 1 km. Cei care doresc să o viziteze trebuie să obțină o aprobare specială de la conducerea hidrocentralei. Poarta este discretă tocmai pentru a nu atrage atenția turiștilor.

 

Obiective turistice in zona Belis Apuseni

 • Crucea Iancului din Fântânele – situată la 8 km de pensiunea Beliș. Sărbătoarea populară de la Crucea Iancului este în cinstea lui Avram Iancu şi a moţilor din timpul Revoluţiei de la 1848. Localnicii o mai numesc “Fântânele” și se sărbătorește în fiecare an în luna iulie pentru a ne reaminti de sacrificul moților pentru a oprit trupele imperiale trimise să reprime mişcarea revoluţionară.
 • Mânăstirea Râșca Transilvană dacă ai nevoie de un moment de reculegere și rugăciune Mânăstirea Râșca Transilvană este locul ideal de a te deconecta de grijile lumeșți.
 • Biserica din lemn din Beliș a fost strămutată din Giurcuța de Jos odată cu construirea lacului Beliș – Fântânele. Biserica este construită din bârne de brad prelucrate manual la joagar.
 • Cascada Valul Miresei din Răchițele – este la 40 de minute de mers cu mașînă de la pensiunea Beliș. Este un loc încărcat de legende și are o înălțime de 30 m, iarna aceasta îngheață oferindu-ne un loc ideal pentru escalada pe gheață.
 • Bradul lui Horea din Pădurea Scorușet – este situat în Poiana Horea la 20 km de pensiunea Beliș, unde va puteți bucură de peisajele spectaculoase a satelor de munte din zona Munților Apuseni. Găsește Bradul lui Horea din Pădurea Scorușet și reamintește-ți de Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan” din Transilvania și bucură-te de pacea din zilele noastre.
 • Lacul Beliș – Fântânele este un lac din Munții Apuseni creat artificial în anii 70, în scopul constuirii unei hidrocentrale. Înaintea construirii barajului Beliș pe fundul lacului era un sat care au fost strămutați pe deal.
 • Biserica Urmanczy “Biserica de sub lacul Beliș” este acoperită de apă și poate fi văzută în zilele de vară secetoase când apa din lacul Beliș scade.